Rychlý a vynikající dort k narozeninám

2. listopadu 2013 v 17:33 | Bára Vacková |  Ostatní

Seběhlo se to nějak rychle a ty zítra vyrážíš na oslavu a nemáš ještě k tomu žádný dárek? Výborný dort to všechno jistí!

Co budeme potřebovat: Máslo, cukr krystal, vejce, hladká mouka, prášek do perníku, kakao, mléko, piškoty, smetana ke šlehání, 3ks hořké čokolády (čokoláda na vaření), lentilky na ozdobu

Na těsto (korpus):
· Máslo 150 g
· Cukr krystal 160 g
· Vejce 2 ks
· Hladká mouka 300 g
· Prášek do perníku 1ks
· Mléko 200 ml
· Kakao dle potřeby

1) Korpus budeme dělat na dvakrát. Ingredience smícháme a poté těsto rozdělíme na polovinu. Pokud opravdu nemáš moc času, sežeň si ještě jednu formu na pečení, abys mohla péct dva korpusy najednou. Těsto naplníme do předem vymazané formičky a pečeme v troubě na 180 °C přibližně 15 minut. Dávej si pozor, jestli tvoje trouba nepeče nerovnoměrně (může se stát, že korpus, který bude více vzadu, bude hotový dříve, tak ať se ti to nespálí!)




Náplň: 2ks smetany na šlehání (30% tuku +)

2) Mezitím, než se nám upečou korpusy, připravíme si šlehačku. Ušleháme jí pořádně dotuha a dáme odležet do ledničky.

3) Vyndáme korpusy z trouby, necháme je vychladnou (můžeš je dát do ledničky, nebo někam do zádveří, aby chladly rychleji)

4) Po jejich vychladnutí si vezmeme jeden korpus a tomu ukrojíme kraje (zmenšíme ho) asi takto:



5) Na korpus č. 1 navršíme šlehačku, a na šlehačku položíme druhý korpus. Tím dojde k jejich slepení. Do místa na jednom korpusu pokládáme piškoty a ty pak zamazáváme znovu šlehačkou.



6) Na vrchní korpus nandáme zbytek šlehačky.

7) Rozehřejeme 3 ks hořké čokolády ve vodní lázni s trochou máslem. Abychom dosáhly tekutější verze, můžeme přidat i trochu mléka.

8) Rozehřátou čokoládu nalijeme na již skoro hotový dort. Tím, že hned pod čokoládou je šlehačka, vytvoří se nám zajímavý strakatý vzhled.

9) Do ještě rozehřáté čokolády pokládáme lentilky na ozdobu.

10) Dáme ztuhnout do ledničky a sníme odkrojky korpusu a dojíme zbytky čokolády z mísy :)


Dort je velmi snadný, rychlý a výborný! Ale nemusí se přece dělat jenom na narozeniny, můžeš ho zkusit jen jako zákusek ke kávě. Co ty na to?

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lucy1616 Lucy1616 | E-mail | Web | 2. listopadu 2013 v 19:36 | Reagovat

Mňam hned bych si dala :) koukni na můj blog ;)

2 Joina Joina | Web | 6. listopadu 2013 v 17:57 | Reagovat

Vypadá velice lákavě. A recept jednoduchý :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama